lunes, 15 de septiembre de 2008

Bo, jove i barat (III). Els alers

Berni Alvárez / Salva Arco


Tot i les més de 7 diferències que tenen Berni Alvárez i Salva Arco en una pista de bàsquet, els dos jugadors tenen un punt en comú molt significatiu: els dos han estat les ninetes dels ulls d'Edu Torres i han vestit l'elàstica blava en les dues etapes del tècnic de Sants al Barris Nord. Berni Alvárez va arribar a Lleida la temporada passada amb la missió de ser el franctirador de l'equip des del perímetre i repetir els bons números que havia registrat amb el Tarragona (màxim anotador nacional de la LEB amb 17,7 punts la temporada 06/07). Tot i això, com en la primera etapa a l'ACB, el rendiment del aler de Reus no va ser el que tothom s'esperava ja que només va ser capaç d'anotar 5,8 punts per partit i en defensa donava moltes facilitats a l'equip rival.

Com a substitut de Berni Alvárez, arriba un altre vell conegut de l'afecció lleidatana tot i només tenir 23 anys, Salva Arco. L'aler barceloní que ha vestit les samarretes del Vic, l'Hospitalet i el Bruesa des de que va marxar de Lleida a mitjans de la temporada 05/06 arriba com un jugador molt més madur i amb ganes de reafirmar-se per poder jugar ben aviat a la lliga ACB. Arco ha rebutjat aquest estius millors ofertes (una del Kalise Gran Canària) però ha decidit fitxar pel Plus Pujol Lleida per consagrar-se com a jugador tenint molts minuts en un equip que jugarà amb un estil similar al seu: ràpid, eficaç al contrataatac, bon tir exterior i molt intens en defensa. Salva Arco, consagrar-se i fer-se un nom.

Marcus Vinicius


Quan es parla de Marcus Vinicius l'adjectiu que més s'utilitza per definir-lo és intensitat, intensitat màxima . El jove brasiler del Plus Pujol és d'un aquells jugadors que agrada als afeccionats per esforçar-se sempre al 100% i llançar-se al terra per qualsevol pilota perduda. L'any passat Edu Torres va tenir com a repte transformar Vinicius en un 3 alt i l'experiment li va sortir prou bé ja que en defensa era un dels millors homes per aturar els alers del rival (com a exemple només cal veure la gran exhibició de fonaments defensius que va fer davant Andy Panko) i la seva capacitat per rebotjear és inqüestionable. Per contra, en atac se li han vist més carències tècniques ja que és un jugador acostumat a jugar en posicions d'ala-pivot i que li costa molt parar la pilota i botar per iniciar penetracions o complicar més la vida al defensor. A més, ha de millorar més el tir exterior ja que podria fer molt mal als equips que el floten i el deixen tirar sol. Amb només 22 anys, Vinicius té marge potencial per ampliar el ventall d'opcions en atac i es pot convertir en un jugador molt difícil d'aturar ja que pocs equips de la LEB Or disposen d'alers amb un físic tant potent com el del brasiler. Marcus Vinicius, intensitat al cub.

No hay comentarios: